Childeric, ett koncept inte bara en sadel

Hur det går till att köpa en Childericsadel

De vanligaste två anledningarna till att en häst arbetar i en Childeric är att ryttaren upplevt den unika komforten och balansen i våra sadlar eller att hästen arbetar med största möjliga frihet i dem.

  • Första steget är att boka in en utprovning, vare sig du söker begagnat eller nytt.
    Vid utprovningen har vi flertalet provsadlar och dagsinnehavet av begagnade sadlar med oss. Vi mäter och prövar oss fram till en bra utformning för hästen och detsamma för ryttaren. Ibland kan en begagnad sadel ligga ypperligt på hästen, om inte gör vi en specifikation på en ny sadel.
  • Du får en offert skickad på email och efter genomgång av denna läggs beställningen. Vid beställningstillfället utgår en faktura och sadeln läggs in i produktion när denna är betald.
    Vi säljer många sadlar i samarbete med Wasa Finans och kan på några minuter ta fram kostnader för detta för varje unikt köp.
  • Produktionstiden för våra sadlar ligger på sex till åtta veckor.
  • När sadeln kommer till Sverige skickas den till dig men Du är självklart välkommen till oss med hästen för leverans och koll på plats.

Under åren som går efter du fått din sadel kommer du behöva mer skötselprodukter och sadelns passform kommer behöva kontrolleras.
Möts vi på tävling eller ser er på er hemmaanläggning gör vi en koll, ser vi att det behövs en genomgång säger vi till. Annars kontaktar du oss när du känner behov för en kontroll.

Justering och reparation
De flesta hästar ändrar sig allt efter som de blir äldre och det kommer då bli aktuellt med en paneljustering. Detta passar vi in i ditt arbete så gott det går, bäst är naturligtvis om hästen ska ha en kortare vila. De flesta reparationer och justeringar tar dryga tio arbetsdagar plus frakttid. Meningen är att en häst ska kunna gå många år med sin måttade sadel, med några justeringar på vägen, men ändras behovet, vare sig det är ryttarens eller hästens, byter vi självklart in din sadel.

Vi är en del i teamet runt din häst!