Varumärket CHILDÉRIC

Vår historia

Med ett passionerat intresse för hästsporten började Luc Childéric under 1978 att lära sig sadelmakarens hantverk från etablerade mästare.
1991 startade han Sellier Childéeric som producerar fullt måttbeställda och anpassningsbara sadlar av högsta kvalitet. Genom att vara i konstant kontakt med eliten bland ryttare och hästar slipade Luc sitt kunnande och sin känsla till högsta nivå. När han tittade på hästar i frihet förstod han nödvändigheten av att skapa en sadel som möjliggör för hästen att röra sig så fritt och rörligt som möjligt.

Luc skapar en vitt register av sadelmodeller som tillåter ryttaren att uppnå en perfekt balans mellan jämnvikt och komfort. Sadlarna är gjorda för att frigöra hästarna att röra sig på bästa sätt i alla dicipliner.

Vår vision

Ridning av idag är en ny filosofi, det är nödvändigt att kombinera respekt och frihet med arbete och teknik. Idén förkroppsligar sökandet efter den perfekta harmonin mellan här och ryttare. På Childeric analyserar och studerar vi hästens rörelse och beteende under arbete för att öka komforten för häst och ryttare. Sadeln ska kunna glömmas bort och kvar ska endast bli samspel och inverkan.